Daar is het dan: de eerste foto van de monsters die Hayabusa 2 meegebracht heeft. Geen zorgen: dit is slechts het gruis dat in de buitenste schil van de capsule is gevonden. Het zat waarschijnlijk aan de afsluiting van de monstername eenheid. In de binnenste containers in de capsule moet het meeste materiaal zitten. Geschat wordt op ongeveer 100 g.

De capsule met monsters die Hayabusa 2 naar Aarde bracht, bestaat uit verschillende kamers. Voorlopig is alleen nog maar de buitenste schil van de monsteropslag geöpend. (Afbeelding: JAXA)

Het zandachtige materiaal is zwart van kleur. Dat is niet onverwacht. Hoewel de asteroïde Ryugu op foto’s van Hayabusa 2 er grijs uitziet, is de asteroïde er in werkelijkheid zwart als een stuk steenkool.

Bronnen:

https://www.jaxa.jp/press/2020/12/20201214-1_j.html

https://www.allesoversterrenkunde.nl/!/index/_detail/gli/pakketje-van-japanse-ruimtesonde-bevat-zwart-zand-/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *