De Chinese maan monstername missie Chang’e 5 is gisteravond met succes gelanceerd. Waar China normaal wat terughoudend is met live feeds van lanceringen, werden we gisteren om 21:30 getrakteerd op een Engelstalige live stream en uitstekende beelden van de liftoff van Chang’e 5.

De beelden van de lancering van Chang’e 5.

Chang’e 5 is nu vier dagen onderweg naar de maan. De landing wordt op zondagavond (29 november) om 20:30 verwacht. Het is dan “ochtend” in Oceanus Procellarum. Voordat de zon onder gaat, 14 dagen later, moet de lander monsters verzameld hebben en moet de opstijgmodule met die monsters vertrokken zijn naar een baan rond de maan.

Bronnen:

https://www.nasaspaceflight.com/2020/11/change5-sample-return-launch/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *