De Chinese missie Tianwen-1 had een klein satellietje bij zich met twee camera’s met groothoeklenzen, waarmee de ruimtesonde op de foto is gezet. Terwijl de kleine satelliet afgeworpen werd, maakte het een foto per seconde en zo werd Tianwen-1 zelf op de foto gezet. De foto’s werden doorgezonden via WiFi. Vandaag werden de foto’s vrijgegeven ter gelegenheid van de 71ste verjaardag van Volksrepubliek China.

De witte capsule van Tianwen-1 bevat de rover die in april volgens jaar moet landen op Mars. (Foto: CNSA)

Tianwen-1 moet februari volgens jaar in een baan rond Mars komen. Aan boord is een landingsplatform met rover die op 23 april moet landen in het gebied genaamd Utopia Planita.

Ander nieuws uit China

Onlangs kwam er nog meer ruimtevaartnieuws uit China. Tijdens een groot ruimtevaartcongres twee weken geleden werd aangekondigd dat de plannen voor China’s maanraket Lange Mars 9 op de .. lange baan zijn geschoven. In plaats daarvan wil China een raket ontwikkelen die minder leunt op grote doorbraken in technologie.

Ze werken nu aan de Lange Mars-FH, een Falcon Heavy-achtige raket met drie boosters met elk 7 YF-100K raketmotoren. Deze raketmotor wordt al gebruikt op de Lange Mars 5 en 7. Deze raket moet 25 ton naar de maan kunnen brengen. Deze booster moet een nieuw bemand ruimteschip naar de maan kunnen brengen. Ook het ontwerp van een maanlander, een ruimtestation rond de maan en een onder druk staande maanrover werden gedeeld.

Bronnen:

Weibo

https://forum.nasaspaceflight.com/index.php?topic=50963.0

Coverfoto: CSNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *