Als je een (gratis) ticket hebt weten te bemachtigen voor de ESA Open Day 2019 van aanstaande zondag, dan kun mij (Marcel-Jan Krijgsman) tegen komen bij de stand van de Planetary Society. Als je nog geen ticket hebt, dan heb je helaas pech. De tickets zijn meestal een paar weken van te voren op.

Je gaat de stand van de Planetary Society tegen komen in de “Main Corridor” van het hoofdgebouw. Het is bij nummer 13 in dit programma. Je herkent ons aan mijn telescoop die er naast zal staan.

Het wordt weer een geweldige dag. Er zullen vier astronauten aanwezig zijn: Apollo 7 astronaut Walt Cunningham, Apollo 9 astronaut Rusty Schweickart, ESA astronaut Alexander Gerst en natuurlijk (eveneens ESA astronaut) André Kuipers.

Dat is nog niet alles. Als je wel eens Kerbal Space Program gespeeld hebt, dan heb je vast ook wel eens op Youtube gekeken hoe Scott Manley dat doet. Hij is eveneens aanwezig. De beeldhouwer Paul Van Hoeydonck, die het op de maan achter gelaten beeldje “The Fallen Astronaut” maakte, is er ook bij. Ze gevem allemaal lezingen.

En verder is er een enorme hoeveelheid aan “swag” te verkrijgen: posters, stickers, pinnen, you name it. En natuurlijk ook de folder van de Werkgroep Maan en Planeten :).

Maar het leukst vind ik zelf toch om te praten met de wetenschappers en technici van ESA. Ze zijn heel toegankelijk en je kunt ze alles vragen. In het Engels, dat vaak wel.

 

Coverfoto: Adam Nielek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *