Wetenschappers hebben een nieuwe reden gevonden waarom de film Armageddon met Bruce Willis niet klopt. Okee, dat was waarschijnlijk niet waar ze voor gingen toen ze het artikel schreven. Wat ze wilden weten was of een asteroïde onschadelijk gemaakt kan worden door hem op te blazen.

De simulatie ging uit van de impact van een 1,2 km groot stuk gesteente (met een snelheid van 5 km/s) op een asteroïde van 25 km grootte. Aanvankelijk verschenen miljoenen barsten in de grote asteroïde. De asteroïde brak echter niet volledig in stukken. Een grote kern ervan bleef bestaan en deze trok weer puin aan. Daaruit ontstond binnen een paar uur een nieuwe asteroïde.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZjBgljnCtWk&w=560&h=315]

Er bestaan gelukkig ook andere methoden om te voorkomen dat een asteroïde de Aarde raakt. Zo kun je hem wit verven, waardoor hij meer zonlicht reflecteert. Dat alleen al kan ervoor zorgen dat hij in een voor ons veiligere baan raakt. Maar ja, leg dat een regiseur als Michael Bay maar eens uit.

https://releases.jhu.edu/2019/03/04/breaking-up-is-hard-to-do-asteroids-are-stronger-harder-to-destroy-than-previously-thought/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *