De Israelische maanlander Beresheet is vannacht succesvol gelanceerd op een Falcon 9 raket. Ook het landingsgestel is succesvol uitgevouwen. Het gaat nog wel een tijd duren voor de landing daadwerkelijk plaats gaat vinden. De route die voor de 200 kg wegende Beresheet (gewicht zonder brandstof) mogelijk is, is een waarbij hij langzaam dichter en dichter door de maan aangetrokken wordt, tot de lander met weinig brandstof in een baan kan komen. Pas op 10 april wordt de landing verwacht.

beresheet_deploy.jpg

De eerste trap van de Falcon 9 is ook veilig geland. Nu hebben we al best veel van die rakettrappen zien terugkomen, maar voor deze vlucht met drie zwaardere satellieten werd de Falcon 9 tot het uiterste getest. De altijd twitterende Elon Musk wist te melden dat de eerste trap de meeste hitte te voorduren kreeg tijdens reentry tot nu toe.

Bekijk de lancering hier:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XS0E35aYJcU?start=1036&w=560&h=315]

Bronnen:

http://www.planetary.org/blogs/jason-davis/beresheet-has-launched.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *