NASA gaat zaterdagavond een nieuwe poging doen om de 90 meter hoge SLS raket te lanceren. De Artemis I missie kan zaterdag tussen 20:17 en 22:17 van start gaan. De weersverwachting is niet helemaal ideaal. Er is 60% kans dat het weer in orde bevonden wordt, maar er wordt bewolking en onweer verwacht.

Afgelopen maandag ging de lancering niet door omdat er een probleem was met de temperatuur van een van de motoren van de 1e trap. Om te zorgen dat dat probleem niet opnieuw gebeurt, worden de motoren eerder gekoeld. Er was ook een probleem met een brandstofklep en een lek van waterstof.

De lancering kan weer live gevolgd worden op NASA Live en ESA Web TV. En uiteraard op diverse andere Youtube kanalen, zoals die van NASASpaceflight.com.

Bronnen:

https://www.esa.int/Science_Exploration/Human_and_Robotic_Exploration/Second_try_for_the_Artemis_I_Moon_flight

Coverafbeelding: NASA-J. Kowlsky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *